Zanimiva delnica: American Water Works

  • 19.9.2018. 0:00:00
  • Infond DZU

Podjetje American Water Works (AWK) je bila ustanovljena leta 1886 in je največje zasebno podjetje za preskrbo z vodo in gospodarjenje z odpadnimi vodami. Z vodo preskrbuje približno 3,4 milijona strank v 16 zveznih državah. Svoje storitve ponuja tako gospodinjstvom kot podjetjem. Posluje predvsem na reguliranih trgih, ki predstavljajo 90 % njihovih prihodkov. Njihovo poslovanje na nereguliranih trgih predstavljajo storitve gospodarjenja z odpadnimi vodami za voj...


Pročitaj analizu

Što su virtualne valute?

  • 17.9.2018. 0:00:00
  • Hrvatska narodna banka

Virtualne su valute digitalni prikaz vrijednosti i mogu se smatrati specifičnom vrstom imovine koju su njezini imatelji spremni držati i/ili elektronički razmjenjivati te se njome sporadično međusobno koristiti za plaćanja, u skladu s uvjerenjem da takve valute imaju stvarnu vrijednost. Virtualne valute nisu novac.

Virtualne valute jesu digitalni prikaz vrijednosti i mogu se smatrati specifičnom vrstom imovine koju su njezin...


Pročitaj analizu

Zdravstvo znova priljubljeno pri investitorjih

  • 30.8.2018. 0:00:00
  • Infond DZU

Generalno gledano imajo farmacevtska podjetja solidne bilance. Marsikje se je izboljšala struktura stroškov, ponujajo atraktivne dividende. Povpraševanje po njihovih produktih se povečuje in je podprto s demografskimi trendi.  Na drugi strani lahko politična retorika glede spremembe zdravstvene reforme v ZDA dokaj hitro poveča nihajnost delnic.

Delnice globalnih farmacevtskih družb so v zadnjem času...


Pročitaj analizu

Tudi vreme vpliva na borzne tečaje

  • 8.8.2018. 0:00:00
  • Infond DZU

Julija so tečaji svetovnih delnic v evrih pridobili okoli 3 % vrednosti, od začetka leta pa 6 %. K temu so odločilno prispevale ameriške delnice, saj je povprečni donos na 45 največjih delniških trgih letos celo negativen in znaša okoli -5 %.

Medtem ko vročinski val še kar naprej pustoši po Evropi in se napovedujejo novi temperaturni rekordi, je na mestu vprašanje, ali in kako vremen...


Pročitaj analizu
1         

Aktualno

DigitalnaKomora.Hr

Interviewi

Demografske promjene i automatizacija – izazovi za tržište rada

Ostale vijesti

Blagi rast plaća u III. kvartalu