falcon brokeri, burza, dionica, certifikat, fond, nafta, zlato, indeks Falcon brokeri d.o.o.
investicijsko društvo
Posjetite nas
falcon brokeri, burza, dionica, certifikat, fond, nafta, zlato, indeks Falcon brokeri d.o.o. posredovanje pri trgovini financijskim instrumentima savjetovanje o strukturi kapitala i poslovnim strategijama uvrštenje financijskih instrumenata na Zagrebačku burzu analize poslovanja trgovačkih društava član Zagrebačke burze i SKDD-a Posjetite nas
falcon brokeri, burza, dionica, certifikat, fond, nafta, zlato, indeks Falcon brokeri d.o.o. član SEE Link trgovinske platforme Posjetite nas
Ostale vijesti

Aktualnosti s tržišta kapitala

Napovedi gospodarske rasti

Po turobnem letu na delniških trgih, še posebej zadnjem četrtletju, ki je bilo najslabše od znamenitega leta 1930, se je povprečnemu opazovalcu zdelo, kot da se ponavlja zgodba o finančni krizi izpred desetih let. Vlagatelji so postali nemirni in skoraj panično prodajali delnice, ker so menili, da se ekonomske in politične težave kopičijo po vsem svetu. Kot se to pogosto dogaja na delniških trgih, ko trgi pretiravajo v neko smer, menim, da je tudi tokrat skrb o pretirani upočasnitvi gospodarske rasti odveč.  

Agencije, ki spremljajo tekoče raziskave, in ankete pravijo, da gospodarstvo ni tako slabo, kot so kazali borzni trgi. Če pogledamo gibanje ameriškega BDP v zadnjih četrtletjih vidimo, da se je v drugem in tretjem četrtletju povečal s 3,8-odstotno povprečno letno hitrostjo, kar je za razvite ekonomije neobičajno veliko – in seveda ni verjetno, da bi takšna st ...

Ostale aktualnosti

Analize financijskih instrumenata

Zanimiva delnica: Ctrip.com

Ctrip.com je največja spletna turistična agencija na Kitajskem. Ustanovljena je bila leta 1999. 82 odstotkov prodaje ustvari s hotelskimi rezervacijami in transakcijami z letalskimi vozovnicami. Preostanek prihodkov ustvarijo iz paketnih in poslovnih potovanj. Več kot 80 odstotkov prihodkov prihaja s spletnih strani in z mobilnih platform, petina pa prek klicnih...

Ostale analize

Ostale poslovne vijesti

Novo financijsko razdoblje u EU fondovima donosi mnoge promjene

Trakošćan, 06. ožujka 2019. –  Danas je počela Međunarodna konferencija o EU fondovima „Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima? Učimo iz iskustva strateškog razvoja i provedbe EU projekata drugih zemalja članica EU“, u organizaciji PJR-a.

Vittoria Alliata di...

Ostale vijesti

Akcije fondova

PBZ E-START - upravljačka

Umanjuje se naknada za upravljanje, za PBZ E-START do opoziva. Umanjena naknada iznosi 0,05% 
InterCapital Short Term Bond - upravljačka

Umanjuje se naknada za upravljanje, do opoziva.  Umanjena naknada umjesto 1,50% iznosi 0,20%. 
PBZ International Multi Asset

Ulazna naknada neće biti naplaćena ulagačima koji dostave potpunu dokumentaciju i čija uplata pristigne na IBAN fonda. Navedeno vrijedi do opoziva
Auctor Plus bez upravljačke naknade

Umanjuje se naknada za upravljanje do 30.6.2019. Umanjena naknada iznosi 0,70%.
Allianz Short Term Bond - upravljačka naknada

Uprava Društva je donijela odluku o produljenju akcije smanjenja naknade za upravljanje fondu Allianz Short Term Bond na 0,20% u razdoblju do 31.01.2019. godine.
InterCapital fondovi - trajni nalog

Društvo InterCapital Asset Management donijelo je odluku o ukidanju ulazne naknade za sva ulaganja putem trajnog naloga, a koja se odnosi na sve fondove osim fonda InterCapital Bond. Sva ulaganja putem trajnog naloga započeta u razdoblju trajanja akcije oslobođena su ulazne naknade tijekom cijelog razdoblja ugovorenog trajnim nalogom.
A1 bez ulazne naknade

Ulazna naknada neće biti naplaćena ulagačima koji dostave potpunu dokumentaciju i čija uplata pristigne na IBAN fonda do 31.03.2019., zaključno do 14:00.
ZB fondovi - smanjena upravljačka naknada

Umanjuje se naknada za upravljanje do 31.01.2019. Umanjene naknade iznose ZB plus 0,275%, ZB eplus BK i ZB eplus BE 0,30%.
OTP fondovi

Umanjuje se naknada za upravljanje do 31.01.2019. Umanjene naknade iznose: OTP e-start 0,65%, OTP start 0,65%, OTP Short-term bond 0,65%. Ulazna naknada neće biti naplaćena ulagačima koji dostave potpunu dokumentaciju i čija uplata pristigne na IBAN fondova do 31.01.2019., zaključno do 14:00.
Akcija - HPB fondovi

Umanjuje se naknada za upravljanje do 31.01.2019. Umanjene naknade iznose: HPB Kratkoročni obveznički eurski 0,10%, HPB Kratkoročni obveznički kunski 0,20%.