Zaposlenici koji se osjećaju potplaćenima imaju veću vjerojatnost tražiti novi, bolje plaćen posao

  • 8.2.2018. 0:00:00
  • MojPosao.net

Zaposlenici koji se osjećaju nedovoljno plaćenima imaju veću vjerojatnost da će tražiti novi, bolje plaćen posao kao najprihvatljiviji način povećanja prihoda. Ovo su rezultati međunarodnog istraživanja o zadovoljstvu plaćom, koje je provedeno u studenom i prosincu 2017. na više od 34.000 ispitanika u 10 europskih zemalja. Istraživanje je proveo Paylab Compensation Monitor, koji redovito prati nagrađivanje i trendove na tržištu rada, a kojeg je dio i hrvatska MojaPlaća. U Hrvat...


Pročitaj vijest

Kandidati se najviše zapošljavaju prijavom na oglas, ali i putem preporuka

  • 1.2.2018. 0:00:00
  • MojPosao.net

Kandidati do poslova dolaze na različite načine, a koji je najčešći, MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 1700 ispitanika.

Najviše ispitanika (50%) posao je dobilo putem prijave na natječaj, a najviše, kako ističu, putem prijava na oglase objavljene na MojPosao portalu.

„Bivši radnik dao je momentalni otkaz zbog neslaganja s nadređ...


Pročitaj vijest

U osnovne škole treba uvesti bonton, a u srednje digitalnu i financijsku pismenost

  • 16.1.2018. 0:00:00
  • MojPosao.net

Nije novost da je javnost nezadovoljna obrazovnim sustavom, ali čime su točno nezadovoljni, koje predmete bi uveli u škole, a koje izbacili istražio je portal EduCentar na 400 ispitanika.

 

Obrazovni sustav je loš

 

Većina ispitanika, njih 61% smatra da je obrazovni sustav loš ...


Pročitaj vijest

Plaće u Hrvatskoj i dalje rastu

  • 9.1.2018. 0:00:00
  • MojPosao.net

Prema podacima servisa MojaPlaća u četvrtom kvartalu 2017. godine prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj je iznosila 5.586 kuna, što je 1% više nego u prethodnom kvartalu. U odnosu na isto razdoblje 2016. godine prosječna neto plaća bila je 2% viša. Medijan* plaće je nešto niži i iznosi 5.000 kuna što znači da je veći broj ispitanika koji prima plaću manju od navedenog prosjeka nego onih ispitanika čija je plaća viša od njega.

Pribrojimo...


Pročitaj vijest
1         

Aktualno

Što su virtualne valute?

Analize

Lahko po korekciji pričakujemo nove borzne vrhove?

Interviewi

Prepletanje z informacijsko tehnologijo bo prineslo veliko priložnosti.