Poreska uprava traži stečaj u Vektri Jakić zbog duga od pola miliona

  • 23.10.2019. 0:00:00
  • Bankar.me

Mjesec nakon što je Poreska uprava povukla zahtjev za otvaranje stečajajer je kompanija Dragana Brkovića “Vektra Jakić” platila 34,7 hiljada eura duga, započeo je novi postupak za utvrđenje postojanja stečajnih razloga u ovoj kompaniji.

Novi zahtjev za uvođenje stečaja, predat istog dana kada je povučen prethodni, Poreska je podnijela zbog duga od 525 hiljada eura. Za privremenog stečajnog upravnika ponovo je određen Dragan Milić.

PU je stavila zalogu na pokretnu imov...


Pročitaj vijest

Deficit probijen za 43 miliona

  • 23.10.2019. 0:00:00
  • Bankar.me

Od osam statističkih indikatora utvrđenih kriterijumima fiskalne odgovornosti, koji se odnose na plan i izvršenje budžeta u 2018. godini, realizovana su samo dva koja se odnose na kriterijume da tekući prihodi i donacije budu veći od tekućih izdataka i transfera, dok indikatori koji se odnose na ostvarenje primarnog budžetskog suficita, učešća gotovinskog deficita u nominalnom BDP-u do tri odsto i učešća javnog duga u nominalnom BDP-u do 60 odsto nijesu realizovani.

To piše u izvještaj...


Pročitaj vijest

EPCG ostvarila 17 miliona neto dobiti

  • 23.10.2019. 0:00:00
  • Bankar.me

Neto dobit Elektroprivrede (EPCG) je za devet mjeseci iznosila 17,1 milion eura, što je na nivou prosjeka ostvarenja prethodnih godina za isti period, saopštila je izvršna rukovoditeljka Direkcije za plan, kontrolu i izvještavanje Marija Janjušević.

Ona je za list Elektroprivreda navela da je državna energetska kompanija za devet mjeseci ove godine ostvarila poslovne prihode od skoro 243 miliona eura, što je osam odsto više u odnosu na prošlu godinu.

“K...


Pročitaj vijest

Raskidi ugovora za male HE mogu koštati preko 40 miliona

  • 23.10.2019. 0:00:00
  • Bankar.me

Preko 40 miliona eura moglo bi iznositi obeštećenje koncesionarima koji imaju ugovore i dozvole za gradnju malih hidroelektrana na šest vodotokova, za koje je sporazumni raskid Vlada najavila prošle sedmice.

Prema investicionim dokumentima,vrijednost gradnje ovih malih hidroelektrana iznosi 44,3 miliona eura. Investitori su bili u raznim fazama pripreme gradnje, a od države sada mogu tražiti i naknadu za izgubljenu dobit za period trajanja koncesije od 30 godina koja nije manja od plan...


Pročitaj vijest
1         

Aktualno

U 2018. potpisano je 1900 ugovora javne nabave financiranih iz EU sredstava, ukupne vrijednosti oko 7 milijardi kuna

Analize

Zanimiva delnica: Sanofi

Interviewi

Demografske promjene i automatizacija – izazovi za tržište rada

Ostale vijesti

Poslovi u turizmu: Unatoč blagom rastu broja oglasa, poslodavci sve teže pronalaze radnike u Hrvatskoj