Na jednoj adresi registrirano je 100 tvrtki, a radnike plaćaju u gotovini

  • 18.4.2019. 12:31:00
  • Poslovni

Slovenski prijevoznici upozoravaju na tzv. slamnate tvrtke iz zemalja bivše Jugoslavije koja se u posljednje vrijeme osnivaju u toj zemlji, a koje kako tvrde predstavljaju nelojalnu konkurenciju. 

"Crveni alarm zvoni u našoj industriji", rekao je Peter Pišek, predsjednik Odjela za promet pri Obrtničko-poduzetničkoj komori Slovenije (OZS). 

Nijemci zapošljavaju brže
Problema je mnogo, ali je Pišek is...


Pročitaj vijest

Amazon zatvara internetsku trgovinu u Kini ali ulaže 5,5 milijardi dolara na jedno drugo tržište

  • 18.4.2019. 12:18:00
  • Poslovni

Američki div Amazon smanjuje obujam poslovanja u Kini, najavljujući zatvaranje internetske trgovine koja je teško držala korak s konkurencijom poput Alilbabe i JD.coma.

Reuters je prvi izvijestio da Amazon planira do sredine srpnja zatvoriti maloprodajnu platformu u Kini kako bi se usredotočio na unosnije poslove prodaje inozemne robe i usluga u oblaku.

Potrošači će od 18. srpnja na Amazon.cn-u umjesto ponude kineskih trgovaca moći vidjeti ponudu Amazonove globa...


Pročitaj vijest

Marić otkrio koliko je stanje u Uljaniku ugrozilo javne financije

  • 18.4.2019. 12:14:00
  • Poslovni

 U srednjoročnom razdoblju očekuje se nastavak trenda stabilnosti javnih financija, rekao je u četvrtak ministar financija Zdravko Marić, na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o Programu konvergencije za trogodišnje razdoblje koji je Vlada danas usvojila.

Unatoč velikom, jednokratnom efektu na javne financije zbog Uljanika, nije došlo do ugroze javnih financija, kazao je Marić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Govoreći o ...


Pročitaj vijest

Promjene u Nestlé upravljačkom timu

  • 18.4.2019. 11:47:00
  • Poslovni

S početkom drugog tromjesečja Nestlé je objavio nova imenovanja u upravljačkom timu kompanije. Laurentiu-Florin Dimitriu imenovan je na poziciju novog generalnog direktora kompanije Nestlé za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, dok je Neli Angelova imenovana na poziciju voditeljice komunikacija za tržište Jugoistočne Europe (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Kosovo, Crna Gora, Bugarska i Rumunjska). Oni su ujedno i članovi Upra...


Pročitaj vijest
1         

Aktualno

Napovedi gospodarske rasti

Analize

Novi vrhovi na delniških trgih - kaj zdaj?

Interviewi

Demografske promjene i automatizacija – izazovi za tržište rada

Kolumne

Zašto privatizirati HEP (treći dio)

Ostale vijesti

Redovita tjelovježba pozitivno utječe na veću produktivnost i zadovoljstvo na poslu